Info over Gambia

Het lijkt zo mooi, het is er ook mooi, maar wie verder kijkt dan de mooie witte zandstranden met wuivende palmen en een schitterende oceaan, ziet een ontwikkelingsland waar minstens tweederde van de 1,7 miljoen inwoners leeft onder de armoede- of broodgrens. Geen werk, geen eten, geen huis. De fruitvrouwen zijn blij als ze een bordje fruit per dag verkopen. Op het strand staan er meerdere fruitstalletjes, allemaal vriendelijke vrouwen, glimlachend, maar achter die glimlach zijn ze onderling zwaar competitief, want wie het eerst een toerist strikt, heeft daar volgens ongeschreven wetten van het strand de klandizie van. Dat zelfde geldt voor de sapmannen en de masseuses. Dat geldt ook voor alle andere verkopers, niets verkocht geen eten.

Te midden van de schitterende natuur, met majestueuze bomen, honderden vogelsoorten, aapjes, nijlpaarden en wilde zwijnen, ontkom je niet aan de rauwe werkelijkheid van een arm land in ontwikkeling. Gambia is Afrika, een Engels talig land of te wel “the smiley coast of Afrika”, de Afrikaanse glimlach kust. Ondanks de ontstellende achterliggende armoede, is daarvan geen woord gelogen.

Enorme plattelandsgebieden zonder stroom en water, dorpjes en compounds waar de stamoudste het nog steeds voor het zeggen heeft, er diverse vrouwen op na houdt. Kinderen die geen onderwijs genieten, bij gebrek aan geld of scholen. De scholen die er wel zijn, kampen met gebrek aan vrijwel alles: boeken, schriften, pennen, meubilair en leerkrachten.

Wat kun je er aan doen ??????????.

Je kunt scholieren sponsoren. Kleine ziekenhuizen, in de jungle financieel onder je hoede nemen, zodat er weer verband materiaal is, of lakens kopen, voor de bevallingskliniek, er is bijna niets van dit alles aanwezig.

Ons doel is vooral scholing voor de kinderen, in de brede zin van het woord. Ook beroepsonderwijs wordt in bepaalde gevallen ondersteund.

U kunt ons daarbij helpen door donateur te worden, wij staan garant, dat alles wat binnenkomt, ook bij de kinderen terecht komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.